- 1 φλιτζάνι «σταροζαρζαβατικό»
- 5 φλυτζάνια νερό (6 για λιγότερο "μεστή" σούπα)
- αλάτι
- πιπέρι
- βούτυρο ή λάδι
Προαιρετικά υλικά:
- φέτα ή οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας
- τσιγαρισμένα μανιτάρια ή/και μπέικον
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα και ενώ το νερό είναι κρύο, ρίχνουμε και το «σταροζαρζαβατικό». Ανακατεύουμε στην αρχή για λίγα λεπτά και στην συνέχεια πιο αραιά. Μην σκεπάσετε την κατσαρόλα.
- Κατόπιν λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτουμε, αν θέλουμε λάδι , αλάτι ή/και πιπέρι. Το βράσιμο διαρκεί περίπου 30 -35 λεπτά.Σερβίρισμα:
- Προσθέτουμε όποιο/όποια από τα "προαιρετικά υλικά" σε κομματάκια μέσα στο πιάτο ή το μπώλ με την σερβιρισμένη σούπα.
Μερίδες:
με 1 ποτήρι νερού «σταροζαρζαβατικό» ( δλδ περιπου 200 γραμμ.) και 5 ποτήρια νερό, έχουμε 4 γεμάτα πιάτα.
με 1 ποτήρι νερού «σταροζαρζαβατικό» ( δλδ περιπου 200 γραμμ.) και 5 ποτήρια νερό, έχουμε 4 γεμάτα πιάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου