ΣΟΥΠΑ

Υλικά:
  • 1 φλιτζάνι «σταροζαρζαβατικό»
  • 5 φλυτζάνια νερό (6 για λιγότερο "μεστή" σούπα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βούτυρο ή λάδι
Προαιρετικά υλικά:
  • φέτα ή οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας
  • τσιγαρισμένα μανιτάρια ή/και μπέικον
Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα και ενώ το νερό είναι κρύο, ρίχνουμε και το «σταροζαρζαβατικό». Ανακατεύουμε στην αρχή για λίγα λεπτά και στην συνέχεια πιο αραιά. Μην σκεπάσετε την κατσαρόλα.
  • Κατόπιν λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτουμε, αν θέλουμε λάδι , αλάτι ή/και πιπέρι. Το βράσιμο διαρκεί περίπου 30 -35 λεπτά.Σερβίρισμα:
  • Προσθέτουμε όποιο/όποια από τα "προαιρετικά υλικά" σε κομματάκια μέσα στο πιάτο ή το μπώλ με την σερβιρισμένη σούπα.
Μερίδες:
με 1 ποτήρι νερού «σταροζαρζαβατικό» ( δλδ περιπου 200 γραμμ.) και 5 ποτήρια νερό, έχουμε 4 γεμάτα πιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου